Sănătatea picioarelor

 

A venit vara, când, în sfârşit, după zilele reci de iarnă şi vremea capricioasă de primăvară, putem să aruncăm de pe noi pantalonii lungi şi să îmbrăcăm fuste, ba, dacă ne gândim la zilele caniculare de vară, putem să umblăm doar în pantaloni scurţi sau să stăm să ne prăjim la soare, la ştranduri.

Însă odată cu dezgolirea picioarelor, pot deveni vizibile câteva probleme – până atunci ascunse – cărora ar merita să le acordăm o atenţie permanentă – nu numai sporadică, în timpul verii – şi nu numai din motive estetice, ci şi de sănătate. Dacă totuşi până acum nu aţi acordat suficientă atenţie picioarelor, nu vă faceţi griji, încă nu este prea târziu să îmbunătăţiţi situaţia. Demonstraţi lumii că picioarele îngrijite sunt importante nu numai pentru a putea purta cu inima împăcată rochiile noastre de vară, ci pentru ca şi ele să oglindească  sănătatea noastră deplină. Pentru atingerea acestui scop nu este suficientă doar o îngrijire externă, ci şi una internă, prin alimentarea organismului nostru cu substanţe nutritive adecvate.

La ce ne referim ?   
Un picior sănătos nu poate fi contestat din punct de vedere estetic atunci când nu observăm existenţa unor crăpături (fisuri) ale pielii. Trebuie să accentuăm din nou, pe lângă aspectul estetic, importanţa sănătăţii pielii, hidratarea corespunzătoare şi elasticitatea acesteia, deoarece pielea, ca primă linie de apărare a corpului, devine mai vulnerabilă în cazul apariţiei crăpăturilor în faţa diverşilor agenţi patogeni sau a altor factori externi.

Există câteva mijloace simple, binecunoscute de toată lumea, care contribuie la odihna picioarelor şi sănătatea venelor noastre. Acestea sunt:duşurile alternative cu apă rece/caldă, masajul, sprijinirea picioarelor pe o suprafaţă aflată deasupra nivelului corpului etc. CaliVita oferă numeroase produse care se încadrează perfect în aceste programe de revitalizare. Masajul se poate efectua prin utilizarea produsului Hand&Body Lotion care conferă catifelare pielii şi elimină în acelaşi timp problema tegumentelor uscate. Ajută la restabilirea catifelării pielii, datorită proprietăţilor compuşilor din extractul de ulei de măsline, care au efect de hidratare şi de încetinire a procesului de îmbătrânire a pielii; desigur, din compoziţie nu poate lipsi nici vitamina E cu binecunoscutul său efect antioxidant. Produsul este agreat datorită absorbţiei sale rapide şi parfumului său plăcut. Frumuseţea piciorului odihnit şi hidratat poate fi accentuată prin eliminarea celulitei cu ajutorul cremei C-Rx, care se recomandă să fie aplicată pe piele de două ori pe zi şi masată până pătrunde în piele.

Substanţele din compoziţia produsului, combinate cu masajul, pot îmbunătăţi circulaţia sanguină şi metabolismul, ceea ce ajută la eliminarea reziduurilor, diminuând astfel simptomele celulitei. O rochie uşoară, elegantă, de vară, impune obligatoriu o pereche de pantofi frumoşi, dar nu întodeauna şi neapărat comozi. La sfârşitul zilei abia aşteptăm să scăpăm de ei, din cauza picioarelor umflate şi a senzaţiei de îngreunare a acestora. Principala substanţă activă din VeinCare, hirudina, obţinută din proteine, oferă o soluţie naturală pentru această problemă.

Ce putem face pentru ca picioarele noastre să fie şi mai atrăgătoare ?  
Dacă valvulele venelor nu funcţionează satisfăcător, sângele se poate acumula în extremităţi, cauzând umflarea picioarelor şi dând senzaţia de tensionare, iar în cazurile mai grave poate duce la apariţia varicelor. Aceste simptome pot fi cauzate, respectiv agravate, de supraponderabilitate şi îngrăşare, sarcină sau o ocupaţie ce solicită statul îndelungat în picioare (sau o ocupaţie sedentară). În cazul persoanelor care se încadrează într-una din aceste categorii de risc, se recomandă punerea unui accent deosebit pe preîntâmpinarea acestor probleme, un element important fiind abordarea internă. Dintre produsele CaliVita, tabletele Vein ProteX  au fost concepute special în acest scop. Principalul component este extractul de sâmburi de struguri care, datorită polifenolilor pe care îi conţine (OPC sau proantocianide oligomere), contribuie la protecţia vaselor de sânge, protejând pereţii vaselor faţă de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi susţinând astfel funcţionarea corectă a acestora.

Aceste metode simple amintite, uşor aplicabile de către toată lumea, completate cu produsele CaliVita de o calitate excepţională, fac ca zilele de vară să fie plăcute pentru toată lumea, deoarece putem să ne expunem relaxat picioarele bine îngrijite, sănătoase. Însă nu uitaţi, sănătatea picioarelor este importantă nu doar pentru un sezon, ci trebuie să vă îngrijiţi de acestea constant, de-a lungul întregului an !

Reclame

One response to “Sănătatea picioarelor

  1. Felicitari articole frumoase si interesante ,continua asa ca este bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s