Să începem sănătoşi noul an şcolar !

Suntem încă în plină vară, este caniculă, ne relaxăm la Balaton, mîncăm ingheţată, cât putem, am lăsat demult uitării bolile de toamnă-iarnă, din cauza cărora copiii noştri au absentat zile în şir sau săptămîni de la şcoli, şi din cauza cărora chiar noi am lipsit de la serviciu, stând acasă să-i îngrijim pe cei mici. Însă dacă începem din timp pregătirea organismului copiilor noştri pentru lunile de toamnă şi iarnă, vor putea lupta  mai eficient cu agenţii patogeni pe care îi pot contacta în colectivitate. Mai jos vă dăm câteva sfaturi pentru a-i putea ajuta pe copiii noştri şcolari să muncească din greu, să se poată concentra la ore şi să poată învăţa.

În timpul verii, consumăm o mulţime de legume proaspete, iar timpul nostru liber îl petrecem în cea mai mare parte în aer liber, astfel încât vara ne îmbolnăvim mai rar.

Însă din septembrie avem nevoie cu siguranţă de ajutor. Consumăm mai puţine legume şi fructe, în plus, din păcate, alimentaţia din zilele noastre, rareori asigură copiilor noştri aportul adecvat de vitamine şi minerale.
Există situaţii când necesarul din unele vitamine aproape că  nu poate fi acoperit din alimentaţie.

Dintre acestea, un rol primordial în dezvoltarea copiilor noştri – mai ales pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor, îi revine vitaminei D. Vara acoperim mai uşor necesarul de vitamine D al organismului, datorită expunerii la razele soarelui, dar iarna acest lucru devine mai dificil. Vitamina D are un rol foarte important  în dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor; este, de asemenea, necesară pentru menţinerea sănătăţii sistemului imunitar şi participă la absorbţia şi utilizarea calciului şi fosforului, asigură echilibrul calciului în plasma sanguină. Şi în produsul modern Lion Kids + D, recomandat copiilor mici care merg la grădiniţă şi la şcoală, pot fi găsite vitaminele A, D, E şi C, precum şi membrii complexului vitaminic B, dar pe lângă acestea conţine şi mineralele cele mai importante (calciul, fosforul, iodul, fierul, magneziul, cuprul, zincul, manganul şi potasiul), astfel încât şi aprovizionarea cu minerale să fie corespunzătoare.

Pentru copiii mai mari din şcoala  elementară sau gimnaziu se recomandă multivitaminele Full Spectrum  care conţin majoritatea substanţelor de care pot avea nevoie copiii. S-a acordat o atenţie sporită proporţiei vitaminelor din produs, produsul fiind completat şi cu minerale, astfel încât în urma consumării acestuia să se obţină un efect optim.

Efectele benefice diverse ale vitaminei C le cunoaşte toată lumea. Lion Kids C, prin prezentarea sa sub forma unor figurine de animale şi gustul plăcut, precum şi Liquid C ,sub forma lichidă şi gustul său bun, facilitează furnizarea continuă de vitamina C copiilor.

După vacanţa de vară este greu să te reintegrezi în programul şcolar. Şi mai greu este pentru un copil din clasa întâi să se concentreze timp de 45 de minute.  Până la vârsta de optsprezece ani, nivelul acidului gras omega-3 (mai exact al acidului docosahexaenoic – DHA) creşte treptat în creier, de aceea  aportul acestuia încă din copilărie este de importanţă maximă, deoarece poate îmbunătăţi performanţa cognitivă, capacitatea de învăţare şi memoria. Noul produs Omega 3 concentrate fabricat de CaliVita s-a înnoit de curând: capsula de gelatină moale este mai mică, mai uşor de înghiţit şi, faţă de cea precedentă,  concentraţia de omega 3 / capsulă este mai mare.

Un antidot împotriva stresului crescut, solicitărilor tot mai intense şi permanente, sau pur şi simplu pentru depăşirea unor perioade mai dificile (de ex. perioada examenelor), poate fi produsul Energy & Memory. Compoziţia sa contribuie la derularea corespunzătoare a proceselor din organismul nostru chiar şi în condiţii de stres fizic sau psihic prelungit. Sprijină organismul împotriva efectelor nocive cauzate de stres şi, în acelaşi timp,ne  reîmprospătează, ne încarcă cu putere şi energie reînnoite.

Echilibrul optim al florei intestinale şi al bacteriilor care sălăşluiesc în intestine poate fi uşor perturbat, printre altele, şi din cauza stresului. Dacă aprovizionăm sistematic organismul nostru cu probiotice (ceea ce se poate realiza prin consumul unor anumite alimente sau a produselor probiotice), îl ajutăm să preîntâmpine apariţia unor infecţii sau inflamaţii. Deoarece organismul nostru nu poate stoca probioticele, se recomandă suplimentarea sistematică a acestora. ProbioBalance  este un produs complex (aşa-numit simbiotic). Conţine 3 specii de probiotice cu un total de 4 miliarde de CFU (unităţi formatoare de colonii), completat cu prebiotice.

Datorită prezentării sub formă de tablete masticabile şi gustului discret de fructe, administrarea nu constituie o problemă, fiind  ideală şi pentru copii, deoarece nu se pot îneca cu tabletele sfărâmate.

Fierul este indispensabil organismului uman în orice etapă a vieţii. Are un rol foarte important, printe altele, în dezvoltarea şi funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Desigur, încercăm să ne asigurăm aportul de fier în primul rând din alimentele pe care le consumăm, dar dacă din anumite motive acest lucru nu este posibil,  este necesar suplimentarea acestuia. O alimentaţie deficitară în fier poate avea efecte asupra  dezvoltării creierului şi sistemului nervos şi, ca o consecinţă pe termen lung, carenţa de fier poate provoca dificultăţi în procesul de învăţare. Atenţie ! Existenţa unei carenţa de fier poate fi stabilită numai de către medic. În cazul în care descoperiţi simptomele specifice (epuizare, paloare, slăbiciune, lipsă de aer, dureri de cap, ameţeli, apatie, extremităţi reci, iritabilitate) la copil, solicitaţi neapărat ajutorul medicului. Cel mai bine este să dispunem de fier sub formă chelatată. Chelatarea este procesul în urma căruia mineralele devin digerabile şi utilizabile de către organism. Forma chimică care conţine legătura chelatată în produs este fumaratul de fier, care spre deosebire de sulfatul de fier deseori utilizat în suplimentele alimentare, nu cauzează constipaţie. Produsele moderne ce conţin fier, ca de ex. Iron Plus, sunt completate cu vitamina C şi bioflavonoide, deoarece acestea ajută absorbţia fierului şi îi potenţează efectul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s